Hrskavu piletinu prekrivenu slatkim preljevom od soja sosa i meda možete poslužiti uz rižu ili bilo koji drugi prilog!
Ulijte ulje u veliku dublju tavu. Pustite da se ulje zagrije dok pripremate sos i ostale sastojke.
U šerpicu na srednjoj vatri dodajte med, soja sos, dvije kašike vode, susamovo ulje, i sirće. Umutite i pustite da provri.
U posebnoj zdjeli pomiješajte kukuruzni škrob i vodu. Staviti sa strane. Nakon što sos provri, polako dodajte mješavinu kukuruznog škroba, miješajući. Ponovno pustite da provri, a zatim smanjite vatru i ostavite da se kuha 10 minuta.
Ako vam se čini da sos postaje pregust (dok pržite piletinu), dodajte vodu, kašiku po kašiku, da se razrijedi.
Dodajte brašno, čili u prahu, kumin, korijander i luk u prahu u zdjelu. Promiješajte viljuškom da se sjedini. U odvojenu posudu stavite mlaćenicu.
Uvaljajte piletinu u brašno, zatim u mlaćenicu i zatim nazad u brašno. Premazanu piletinu stavite na zagrijano ulje i pecite oko 5-7 minuta, po potrebi okrećući piletinu.
Pečenu piletinu stavite na tanjir obložen papirnatim ručnikom. Nastavite pržiti preostalu piletinu u serijama dok ne bude gotova.
Pomiješajte svu piletinu u veliku zdjelu. Prelijte vrućim, prethodno napravljenim, sosom od meda i lagano miješajte dok se svi komadi piletine ne prekriju. Poslužite s kuhanom rižom i narezanim mladim lukom. Uživajte!