Ovaj super ukusni recept za pečeni francuski tost podiže francuski tost na sasvim novu razinu! Ovo lagano francusko jelo u tepsiji vrhunski je doručak za odmor ili vikend!!
Izrežite hljeb na kockice (svaku krišku hljeba) i stavite u podmazanu tepsiju.
U zdjeli umutite jaja, mlijeko, vrhnje, šećer i vaniliju. Pospite preko kockica hljeba u tepsiji.
Pokrijte posudu plastičnom folijom i ostavite u frižideru preko noći.
U zdjelu srednje veličine, stavite brašno, smeđi šećer, cimet i so. Sve to zajedno promiješajte.
Isjeckani maslac stavite u ovu smjesu sa brašnom i promiješajte maslac sa tom smjesom dok ne postane mrvičan. Zatim tu smjesu stavite u zip vrećicu i stavite u frižider preko noći.
Kad budete spremni peći, izvadite pripremljeno iz frižidera. Smjesu iz zip vrećice pospite preko hljeba u tepsiji.
Pecite otprilike 45 minuta do 1 sat na 180 stepeni u zavisnosti od toga koliko želite da bude mekano.