Francuski tost u tepsiji

  • on February 13, 2021
  • Likes!
  • February 13, 2021
Francuski tost u tepsiji
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
45 mins
Ukupno vrijeme
1 hr
 

Ovaj super ukusni recept za pečeni francuski tost podiže francuski tost na sasvim novu razinu! Ovo lagano francusko jelo u tepsiji vrhunski je doručak za odmor ili vikend!!

Kategorije jela: Doručak
Tip kuhinje: Francuska
Tagovi: dorucak recepti, francuska kuhinja, francuski tost, francuski tost recepti, tost recepti
Porcije: 8
Kalorije: 580 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 1 narezani hljeb
  • 8 jaja
  • 2 šolje mlijeka
  • pola šolje vrhnja za kuhanje
  • 150 gr šećera 3/4 šolje
  • 1 kašika vanilije
Preliv
  • pola šolje brašna
  • pola šolje smeđeg šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 2 prstohvata soli
  • pola šolje putera isjeckanog na kockice
Instrukcije
  1. Izrežite hljeb na kockice (svaku krišku hljeba) i stavite u podmazanu tepsiju.

  2. U zdjeli umutite jaja, mlijeko, vrhnje, šećer i vaniliju. Pospite preko kockica hljeba u tepsiji.

  3. Pokrijte posudu plastičnom folijom i ostavite u frižideru preko noći.

  4. U zdjelu srednje veličine, stavite brašno, smeđi šećer, cimet i so. Sve to zajedno promiješajte.

  5. Isjeckani maslac stavite u ovu smjesu sa brašnom i promiješajte maslac sa tom smjesom dok ne postane mrvičan. Zatim tu smjesu stavite u zip vrećicu i stavite u frižider preko noći.

  6. Kad budete spremni peći, izvadite pripremljeno iz frižidera. Smjesu iz zip vrećice pospite preko hljeba u tepsiji.

  7. Pecite otprilike 45 minuta do 1 sat na 180 stepeni u zavisnosti od toga koliko želite da bude mekano.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..