Go Back
Enchilade sa piletinom

Kremasta pileća enchilada prepuna ukusa! Ovo će biti omiljeno jelo vaše porodice!

Kategorije jela: Ručak, Večera
Tip kuhinje: Meksička
Tagovi: enchilada piletina recepti, enchilada recepti, enchilada sa piletinom recepti, meksicka jela recepti, piletina recepti, rucak recepti, vecera recepti
Porcije: 8
Autor: admin
Sastojci
  • 3-4 komada pilećih fileta bez kostiju i kožice
  • ½ šolje pilećeg temeljca
  • 1 kesica taco začina
  • 3/4 šolje salse (194 gr)
  • 3/4 šolje Ranch dresinga ili nekog drugog po želji
  • 1-2 šolje naerendanog čedar sira
  • 8 srednjih tortilja
Instrukcije
  1. Stavite pileći temeljac u šerpu, dodajte pileće filete i taco začin. Pokrijte poklopcem i kuhajte na laganoj vatri 3 sata ili dok piletina nije potpuno skuhana. Izvadite piletinu iz posude i isjeckajte. (Naravno možete kraće kuhati na većoj temperaturi, uglavnom piletina treba da se skuha i da upije začine).

  2. Zagrijte pećnicu na 180 stepeni. Poprskajte posudu za sprejom za kuhanje ili jednostavno podmažite posudu.

  3. Promiješajte salsu i željeni dresing dok se ne sjedine. Na dno posude za pečenje rasporedite tanak sloj salsa-ranč smjese.

  4. Uzmite jednu tortilju i stavite 1/3 šolje piletine po sredini. Na vrh stavite 1 kašiku sira i 2 kašike mješavine salse i ranča. Urolajte i staviti u posudu za pečenje. Ponovite sa preostalim tortiljama.

  5. Preostalu mješavinu salsa-ranča prelijte preko tortilja u posudi, a zatim ravnomjerno pospite preostalim sirom.

  6. Pecite 25 do 30 minuta, ili dok se sir ne otopi i enhilade ne zagriju.

  7. Po želji prelijte sa još dresinga i poslužite! Uživajte!