Kremasta pileća enchilada prepuna ukusa! Ovo će biti omiljeno jelo vaše porodice!
- 3-4 komada pilećih fileta bez kostiju i kožice
- ½ šolje pilećeg temeljca
- 1 kesica taco začina
- 3/4 šolje salse (194 gr)
- 3/4 šolje Ranch dresinga ili nekog drugog po želji
- 1-2 šolje naerendanog čedar sira
- 8 srednjih tortilja
-
Stavite pileći temeljac u šerpu, dodajte pileće filete i taco začin. Pokrijte poklopcem i kuhajte na laganoj vatri 3 sata ili dok piletina nije potpuno skuhana. Izvadite piletinu iz posude i isjeckajte. (Naravno možete kraće kuhati na većoj temperaturi, uglavnom piletina treba da se skuha i da upije začine).
-
Zagrijte pećnicu na 180 stepeni. Poprskajte posudu za sprejom za kuhanje ili jednostavno podmažite posudu.
-
Promiješajte salsu i željeni dresing dok se ne sjedine. Na dno posude za pečenje rasporedite tanak sloj salsa-ranč smjese.
-
Uzmite jednu tortilju i stavite 1/3 šolje piletine po sredini. Na vrh stavite 1 kašiku sira i 2 kašike mješavine salse i ranča. Urolajte i staviti u posudu za pečenje. Ponovite sa preostalim tortiljama.
-
Preostalu mješavinu salsa-ranča prelijte preko tortilja u posudi, a zatim ravnomjerno pospite preostalim sirom.
-
Pecite 25 do 30 minuta, ili dok se sir ne otopi i enhilade ne zagriju.
-
Po želji prelijte sa još dresinga i poslužite! Uživajte!