Go Back
Pileći ugrizi iz pećnice
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
15 mins
Ukupno vrijeme
25 mins
 

Ovi savršeni pileći ugrizi su idealni za večeru i vrlo laki za napraviti.

Kategorije jela: Večera
Tip kuhinje: Univerzalno jelo
Tagovi: piletina
Porcije: 4
Autor: admin
Sastojci
  • 450 gr pilećih fileta bez kože
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike neslanog putera izrezanog na kockice
  • 2 prstohvata bibera
  • pola kašičice paprike
  • prstohvat kajenske paprike
  • pola kašičice bijelog luka u prahu
  • pola kašičice luka u prahu
  • 1 kašičica instant pilećeg temeljca opcionalno
  • 1 kašičica italijanske mješavine začina
  • svježeg peršuna za ukrasiti
Instrukcije
  1. Uključite rernu na 220 stepeni. Piletinu isjeckajte na kockice.

  2. U manju posudu promiješajte sve začine. U pripremljenu posudu/tepsiju stavite piletinu i začinite je mixom začina. Dodajte kašiku ulja i sve dobro promiješajte. Po piletinu stavite kockice putera koje ste prethodno izrezali.

  3. Pecite piletinu nekih 15-17 minuta. Nakon 10 minuta promiješajte još jednom piletinu. Kad je piletina gotova, trebala bi da bude zlatno smeđe boje.

  4. Izvadite tepsiju iz rerne, pospite po piletini peršuna i pustite da stoji nekih 5 minuta prije serviranja. Servirajte ovako spremljenu piletinu preko riže od karfiola ili obične riže, uz krompir ili kako želite. Uživajte!