Sočna iznutra i puna fantastičnog okusa. Ova hrskava piletina će vam postati omiljena.
U veću posudu (tanjir) stavite maslinovo ulje i koricu od limuna. Ostavite sa strane.
U manju posudu (tanjir) stavite brašno, prezlu, biber, bijeli luk u prahu, so, peršun i papriku. Promiješajte i stavite sa strane.
Stavite veliku duboku tavu na peć na srednju temperaturu i dodajte maslinovo ulje.
Svaki dio piletine stavite u smjesu sa uljem i koricom limuna (sa obje strane), zatim u smjesu sa brašnom, potom stavite na tanjir ili aluminijsku foliju.
Stavite pohovanu piletinu u tavu i pržite nekih 5-6 minuta sa obje strane. Stavite narezani limun u tavu i nastavite kuhati još nekih 5 minuta.
Izvadite piletinu i stavite sa strane da se ohladi nekih 2-3 minute prije serviranja.