Go Back
Pita od paradajza bez kore
Vrijeme pripreme
20 mins
Vrijeme kuhanja
30 mins
Ukupno vrijeme
50 mins
 

Pita od paradajza je ukusno niskokalorično jelo, savršeno je za ručak ili večeru.

Kategorije jela: Ručak, Užina, Večera
Tip kuhinje: Američka, Italijanska
Tagovi: niskokaloricna jela, paradajz, pita
Porcije: 8
Kalorije: 251 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 4 paradajza izrezana na krugove
  • 1-2 kašičice soli
  • 1 kašika putera
  • pola šolje isjeckanog luka
  • 1 čehno bijelog luka isjeckanog
  • pola kašičice crnog bibera
  • 2 kašike svježe isjeckanog origana
  • 6-7 liski bosiljka isjeckanih
  • 2 šolje mocarele naerendane plus još za po vrhu
  • 2 umućena jaja
Instrukcije
  1. Izrežite paradajz i poredajte po tanjiru. Pospite sa malo soli i ostavite da tako stoji nekih 10-20 minuta.

  2. Otopite puter u manjoj tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte luk i bijeli luk i pržite dok luk ne smekša, nekih 8 minuta otpilike. Premjestite luk u srednju posudu (zdjelu).

  3. Dodajte sir, jaja, začine i biber u posudu. Promiješajte sve. Uključite rernu na 200 stepeni.

  4. Upijte vodu sa paradajza ubrusom. Zatim paradajz stavite u pripremljenu podmazanu posudu. Pospite 1/4 šolje smjese sa sirom. Ponavljajte tako dok sve ne iskoristite, zadnji na kraju treba da bude paradajz. Na kraju po vrhu pospite mocarela sirom.

  5. Pecite na 200 stepeni nekih 30-40 minuta. Pustite da odstoji 5-7 minuta prije serviranja.