Go Back
Pizza margarita
Vrijeme pripreme
25 mins
Vrijeme kuhanja
14 mins
 
Kategorije jela: Pizza, Ručak, Večera
Tip kuhinje: Italijanska
Tagovi: pizza, pizza margarita
Porcije: 5
Kalorije: 699 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 450 gr pizza tijesta kupljenog ili domaćeg tijesta
  • 2 kašike maslinovog ulja extra djevičanskog
  • 2 kašičice isjeckanog bijelog luka (2 čehne)
  • 1 konzerva paradajza
  • 2 prstohvata soli
  • 225 gr mocarele isječene na kockice
  • malo liski od bosiljka
Instrukcije
  1. Uključite rernu na 250 stepeni.

  2. U manju tavu dodajte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi, zatim dodajte bijeli luk i pržite dok ne dobije svijetlo smeđu boju, oko 20 sekundi.

  3. Paradajz iz konzerve izgnječite rukama, zatim dodajte u tavu, začinite sa soli. Smanjite temperaturu i krčkajte nekih 15 tak minuta.

  4. Tijesto oblikujte i stavite napleh/ u tepsiju, u koju ste prethodno stavili malo brašna.

  5. Pospite pola šolje sosa iz tave preko tijesta, po vrhu stavite mocarelu.

  6. Pizzu stavite u peć nekih 4-7 minuta, tijesto treba da bude svijetl osmeđe, a sir rastopljen.

  7. Po pizzi pospite liske bosiljka.

Bilješke o receptu

Bijeli luk ne morate dodati.