Go Back
Karađorđeva šnicla
Vrijeme pripreme
20 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Ukupno vrijeme
40 mins
 
Kategorije jela: Ručak
Tip kuhinje: Srpska
Tagovi: karadjordjeva snicla, snicla, srpska kuhinja
Autor: admin
Sastojci
  • 500 gr svinjskog filea
  • 150 gr kajmaka
  • 2 jaja
  • 100 gr brašna
  • 100 gr prezle
  • soli
  • bibera
  • ulje za prženje
Instrukcije
  1. Izrezano meso stavite na dasku, zatim uzmite papirnu foliju i stavite preko mesa, kuhinjskim čekićem istucajte šnicle sa obje strane.

  2. Šnicle pospite biberom i soli sa obje strane.

  3. Uzmite kajmak i stavite preko šnicle ( možete razmazati, a možete i staviti samo na jedan dio cijelom dužinom šnicle).

  4. Kad ste stavili kajmak, dijelove šnicle koji su najkraći preklopite malo prema sredini šnicle. Zatim rolajte šniclu.

  5. U tri posude/ tanjira stavite brašno, zatim prezlu i jaja. U tavu naspite ulje da se dobro zagrije.

  6. Umotanu šniclu prvo stavite u brašno, zatim u jaja, pa u prezlu.

  7. Pohovane šnicle stavite u vrelo ulje i pržite sa svake strane dok ne porumene.

  8. Šnicle servirajte uz pomfrit ili običan krompir ili nešto drugo po želji.

Bilješke o receptu

Umjesto svinjskog filea, vi možete koristiti i teleće meso ili piletinu.