Izrezano meso stavite na dasku, zatim uzmite papirnu foliju i stavite preko mesa, kuhinjskim čekićem istucajte šnicle sa obje strane.
Šnicle pospite biberom i soli sa obje strane.
Uzmite kajmak i stavite preko šnicle ( možete razmazati, a možete i staviti samo na jedan dio cijelom dužinom šnicle).
Kad ste stavili kajmak, dijelove šnicle koji su najkraći preklopite malo prema sredini šnicle. Zatim rolajte šniclu.
U tri posude/ tanjira stavite brašno, zatim prezlu i jaja. U tavu naspite ulje da se dobro zagrije.
Umotanu šniclu prvo stavite u brašno, zatim u jaja, pa u prezlu.
Pohovane šnicle stavite u vrelo ulje i pržite sa svake strane dok ne porumene.
Šnicle servirajte uz pomfrit ili običan krompir ili nešto drugo po želji.
Umjesto svinjskog filea, vi možete koristiti i teleće meso ili piletinu.