Go Back
Mafini od jabuka i cimeta
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Ukupno vrijeme
25 mins
 
Kategorije jela: Desert
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: jabuke, mafini
Autor: admin
Sastojci
  • 1 i po šolja brašna
  • pola šolje šećera
  • pola šolje smeđeg šećera
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 2 kašičice cimeta
  • pola kašičice soli
  • 78 ml biljnog ili kanola ulja
  • 1 veće jaje
  • 78 ml mlijeka
  • 1 velika jabuka izrezana
Preljev
  • 32 gr šećera
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike otopljenog putera
  • 1 kašičica cimeta
Instrukcije
  1. Uključite rernu na 200 stepeni. Pripremite posudu za mafine, možete staviti ako imate papir za mafine.

  2. U posudu srednje veličine stavite brašno, šećer, smeđi šećer, prašak za pecivo, cimet i so. Dodajte tome ulje, jaja i mlijeko i miješajte dok se ne sjedini. Stavite sitno izrezane dijelove jabuke i još jednom promiješajte, zatim smjesu pospite jednako po svim dijelovima.

  3. U manju posudu stavite sve iz kategorije preljev i izmiješajte dobro. Pospite preko smjese u posudi za mafine.

  4. Pecite nekih 15-20 minuta ili dok čačkalica koju zabodete u centar mafina izađe čista bez ostataka smjese.