Veliku tavu stavite na kolo na srednju temperaturu, stavite malo ulja i mljeveno meso, pržite dok meso ne dobije braonkastu boju.
Dodajte bijeli luk i paradajz sos ili neki drugi sos. Pustiti da se krčka nekih 5 minuta.
U veću posudu stavite rikota sir, 2 šolje mocarele, jaja, pola šolje parmezana, so i biber. Dobro izmiješajte.
Pouljite tepsiju/ posudu u kojoj ćete peći. Uključite rernu na 180 stepeni.
Pospite sos po dnu posude otprilike oko 150 ml.
Potom stavite 3 lista lazanje. Pospite malo smjese sa sirom i sosa.
Ponovo redajte lazanje, sir, sos, lazanje, sir sos)
Na kraju na vrh stavite 3 lazanje, preostali sos, preostalu 1 šolju mocarele i parmezan sira.
Pokrijte posudu aluminijskom folijom.
Ubacite lazanje u rernu. Pecite nekih 50 minuta. Zatim otkrijte i pecite dodatnih 10 tak minuta.
Pustite da lazanja odstoji nekih 10 minuta prije serviranja i rezanja.
Ako vam je sos previše gust, dodajte pola šolje vode na krajeve posude.