Svježe pečeni ćurosi, obloženi šećerom i cimetom savršen su i lagan dezert za ove ljetne dane!
Stavite silikonsku prostirku za pečenje na lim za pečenje i poprskajte uljem.
U srednjem loncu/šerpi dodajte vodu, maslac, šećer i so. Zakuhajte na srednje jakoj vatri.
Zatim smanjite vatru na srednje nisku i dodajte brašno u lonac/šerpu. Neprestano miješajući gumenom lopaticom kuhajte dok se tijesto ne sjedini i ne bude glatko.
Maknite s vatre i premjestite tijesto u posudu. Ostavite da se hladi 4 minute.
Dodajte jaja i ekstrakt vanilije u posudu sa tijestom i miješajte mikserom dok se tijesto ne sjedini. Smjesa će izgledati kao ljepljivi pire krompir. Rukama stisnite grudvice u lopticu i premjestite ih u veliku vrećicu s velikim vrhom u obliku zvijezde - onu vrećicu za kolače.
Istiskajte vrećicu lagano na podmazanu prostirku za pečenje, otprilike ćurosi trebaju biti oko 7 cm, odrežite kraj makazama.
Zatim stavite ćurose u frižider oko 1 sat.
Pažljivo premjestite ćurose lopaticom za kolačiće u košaru AirFrayera, ostavljajući malo prostora između ćurosa. Pošpricajte ih uljem. Ovisno o veličini vašeg AirFrayera, morate ih pržiti u serijama.
Pržite na 190 stepeni 10-12 minuta dok ne porumene.
U plitkoj posudi pomiješajte šećer i cimet.
Pečene ćurose odmah prebacite u zdjelu sa šećernom smjesom i uvaljajte ih da se premažu šećerom i cimetom. Poslužite toplo s Nutellom ili čokoladnim umakom. Uživajte!