Go Back
Pileći bubnjići
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
30 mins
Mariniranje
1 d
Ukupno vrijeme
1 d 40 mins
 

Pileća krilca u slatko-ljutom umaku. Izvrsni su kao predjelo ili u kombinaciji s prilogom i salatom.

Kategorije jela: Prilog, Ručak, Večera
Tip kuhinje: Azijska, Korejska
Tagovi: azijski recepti, korejski recepti, krila recepti, pileca krila recepti, pileci bubnjici recepti, piletina recepti
Porcije: 4
Autor: admin
Sastojci
  • 1 kg pilećih krila (odrezati ih i sačuvati one dijelove koji izgledaju kao mali bataci)
  • 4 čehna bijelog luka sitno isjeckanog
  • 2 kašike prženog/tamnog susamovog ulja
  • 1/4 šolje soja sosa
  • 1 kašičica svježe naerendanog đumbira
  • 1-2 kašičice čili sosa
  • pola kašičice bibera
  • 1 šolja Koka Kole
  • biljno ulje za prženje
  • 1 šolja rižinog brašna
  • 2 kašike kukuruznog škroba
  • BBQ sos
  • 1 kašika isjeckanoh zelenog/mladog luka
  • 1-2 kašičice susamovih sjemenki
Instrukcije
  1. Stavite piletinu u veliku zdjelu i dodajte bijeli luk i ostale sastojke, uključujući i Koka Kolu. Zatim rukama umiješajte marinadu u krilca i ostavite ih da se mariniraju bilo gdje. (12-24 sata je idealno, ili najmanje 4 sata).

  2. Izvadite piletinu iz marinade i osušite je papirnatim ručnicima, zatim ostavite as strane.

  3. Dodajte dovoljno ulja u duboku tavu i zagrijte ulje.

  4. Dok se ulje zagrijava, dodajte rižino brašno, kukuruzni škrob, par prstohvata soli i crnog bibera u veliku vrećicu s patentnim zatvaračem i dodajte sva krila, zatim zatvorite vrećicu i jako dobro protresite krilca u brašno/škrob, zatim ih izvadite i uklonite višak brašna i ostavite sa strane dok vam se ulje ne zagrije.

  5. Pecite krilca u serijama, oko 5-7 minuta ili dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Pustite da se ocijede na rešetki, zatim ponavljajte dok se sva krilca ne isprže.

  6. Dodajte pržena krilca u veliku zdjelu i pokapajte bbq sosa koliko želite (počnite s nekoliko kašika), zatim prelijte da se premažu, a krilca poslužite vruća, ukrašena zelenim lukom i sjemenkama susama. Uživajte!