Ovaj pečeni losos u foliji i njegov sos od bijelog luka savršen su izbor za vaš ručak ili večeru. Recept za losos iz vaših snova!
Zagrijte pećnicu na 220 stepeni. Izrežite 2 lista aluminijske folije, a zatim položite svaki komad zasebno na radnu ploču. U maloj posudi pomiješajte sastojke za sos: temeljac, limunov sok i ljuti sos.
Obje strane fileta lososa posolite i pobiberite i podijelite losos na aluminijsku foliju blizu sredine, a zatim stavite šparoge na jednu stranu lososa, slijedeći duži smjer folije.
Možete začiniti filete lososa s još soli i bibera, a zatim posipati bijelim lukom. Sosom od bijelog luka i putera obilno prelijte filete lososa i šparoge.
Podijelite komadiće putera ravnomjerno preko fileta lososa i šparoga.
Zamotajte foliju i savijte rubove, a zatim zamotajte krajeve. Nemojte omotati previše čvrsto - ostavite malo dodatnog prostora unutra kako bi toplina cirkulirala.
Prebacite tako dobijene paketiće folija u posudu za pečenje i pecite losos u pećnici, zatvorenom stranom prema gore dok se losos ne ispeče, oko 9 – 12 minuta.
Pažljivo odmotajte foliju pa pokapajte s još limunovog soka i ukrasite svježim peršunom ili korijanderom i kriškom limuna. Uživajte!