Go Back
Keto pizza u tepsiji
Vrijeme pripreme
25 mins
Vrijeme kuhanja
25 mins
Ukupno vrijeme
50 mins
 

Recept za pizzu s niskim udjelom ugljikohidrata u kojoj će uživati ​​cijela porodica!

Kategorije jela: Pizza
Tip kuhinje: Internacionalna
Tagovi: keto pizza recepti, keto recepti, neobicna pizza recepti, pica recepti, pizza recepti, vecera recepti
Porcije: 6
Kalorije: 289 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 1 konzerva isjeckanog paradajza iscijeđenog (oko 410 gr)
  • 550 gr kobasica
  • 4 kašičice maslinovog ulja
  • ½ kašičice origana
  • so
  • biber
  • 340 gr svježih gljiva opranih i izrezanih
  • 1 i po šolja naerendane mocarele
  • 15 listova sudžuke prerezanih na pola
Instrukcije
  1. Uključite pećnicu na 200 stepeni.

  2. Poprskajte staklenu vatrostalnu posudu ili običnu tepsiju podmažite s neprianjajućim sprejem ili maslinovim uljem.

  3. Paradajz ulijte u cjedilo stavljeno u sudoper i isperite hladnom vodom. Pustite da se iscijedi minutu ili dvije, a zatim ih rasporedite na papirnate ručnike da se osuše (ili osušite drugim papirnatim ručnikom na vrhu.)

  4. Dok se paradajz suši, zagrijte 2 kašičice maslinovog ulja u velikoj tavi koja se ne lijepi, istisnite kobasicu iz crijeva i pržite je na srednje jakoj vatri dok lijepo ne porumeni, razbijajući je dok se prži.

  5. Dok se kobasica prži, operite gljive, osušite ih i narežite na debele komade.

  6. Kad je kobasica gotova, sloj kobasice stavite na dnu tepsije, a ocijeđeni paradajz rasporedite po vrhu kobasice.

  7. Začinite sušenim origanom, soli i biberom.

  8. Po potrebi isperite tavu, a zatim zagrijte ostale 2 kašičice maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Kad je tava vruća, dodajte gljive i pržite uz miješanje nekoliko puta dok se ne pusti sva tekućina i gljive počnu biti smeđe.

  9. Stavite gljive preko smjese kobasica i paradajza.

  10. Pospite ribanu mocarelu po vrhu tepsije i položite komade sudžuke na vrh sira, ravnomjerno ih raspoređujući tako da je cijeli vrh prekriven njima

  11. Pecite oko 25 minuta, ili dok se sir ne otopi i ne počne biti smeđe boje. Poslužite vruće. Uživajte!