Go Back
Pizza Marinara
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Ukupno vrijeme
25 mins
 

Marinara je savršen primjer jednostavnosti napuljske pizze, bez sira, bez dodataka, samo jako dobri okusi koji super funkcioniraju zajedno!

Kategorije jela: Pizza, Ručak
Tip kuhinje: Italijanska
Tagovi: italijanska pizza recepti, italijanski recepti, marinara recepti, pica recepti, pizza marinara recepti, pizza recepti
Porcije: 1 pizza
Autor: admin
Sastojci
Za pizzu
  • 200 gr tijesta za pizzu
  • 2-3 kašike paradajz sosa
  • prstohvat origana
  • nekoliko grančica svježeg origana
Preliv
  • 4 čehne bijelog luka
  • ½ kašike čili pahuljica
  • ½ šolje maslinovog ulja extra djevičanskog
  • 2 kašike biljnog ulja
Instrukcije
  1. Uključite rernu na 250 stepeni.

  2. Nasjeckajte bijeli luk i dodajte u malu tavu zajedno sa suncokretovim uljem i čili pahuljicama. Lagano zagrijte ulje i pržite dok bijeli luk ne omekša, ali ne porumeni - oko 5 minuta.

  3. Zatim sklonite s vatre i dodajte maslinovo ulje. Ostavite da se ulije i ohladi 20 minuta prije nego što prođe kroz sito.

  4. Razvaljajte kuglu od tijesta u posudi u kojoj ćete peći pizzu i prelijte paradajz sosom. Prelijte s jednom kašičicom smjese od ulja, stavite u pećnicu i pecite između 60-90 sekundi. (Ovoliko vremena vam je potrebno samo ako je pećnica dovoljno zagrijana za pizzu, naravno može to trajati i duže u zavisnosti od pećnice i vremena kad ste uključili).

  5. Kako budete vadili pizzu iz pećnice odmah posipajte origano i ponovo pospite smjesom od ulja i bijelog luka, prije ukrašavanja svježim lišćem origana. Uživajte!