Ovo kremasto jelo može se napraviti sa svježim ili smrznutim krompirom i peći u pećnici ili u Crock loncu!
Zagrijte pećnicu na 180 stepeni.
Otopite 3 kašike putera u velikoj šerpi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk narezan na kockice i pržite 4 minute. Dodajte bijeli luk i pržite 1 dodatnu minutu.
Dodajte preostalih 5 kašika putera dok se ne otopi. Maknite s vatre.
Umiješajte kremu od pileće supe, pavlaku, so, biber i ljuti sos. Odvojite ½ šolje sira, a ostatak dodajte smjesi u šerpi.
Silikonskom lopaticom umiješajte krompir dok se dobro ne sjedini.
Prebacite u lagano podmazanu posudu za pečenje. Prelijte preostalom ½ šolje sira.
Pomiješajte rastopljeni puter, čips i parmezan. Ravnomjerno rasporedite po krompiru.
Pecite, nepokriveno, 40 minuta. Ostavite da odstoji 5 minuta prije posluživanja. Po želji ukrasite vlascem.
Uživajte!