Go Back
Pasta Puttanesca
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
 
Kategorije jela: Ručak, Večera
Tip kuhinje: Italijanska
Tagovi: pasta, pasta puttanesca
Porcije: 4
Autor: admin
Sastojci
  • 5 čehna bijelog luka
  • pola šolje sušenog paradajza
  • 1 šolja maslina
  • 4 kašike maslinovog ulja extra djevičansko
  • 1 kašičica crvenog izdrobljenog bibera
  • 3 kašike kapra
  • 1 kašičica zgnječene sardine
  • parmezan
  • špagete
  • 43 gr cherry paradajza isjeckanog na pola
Instrukcije
  1. Na srednjoj temperaturi dodajte u tavu/ šerpu maslinovo ulje, bijeli luk i crveni biber i kuhajte minutu.

  2. Zatim dodajte zgnječenu sardinu i sušeni paradajz ( može i pasta od paradajza). Dodajte cherry paradajz i kuhajte 2 minute.

  3. Zatim dodajte vodu i miješajte. Dodajte masline i kapar, kuhajte dok ne provri, zatim smanjite temperaturi i kuhajte 12 - 15 minuta.

  4. U međuvremenu skuhajte špagete.

  5. Kada se špagete skuhaju dodajte ih u šerpu sa napravljenim sosom i naerendajte parmezan. Na kraju možete dodati isjeckani peršun. Uživajte!