Čokoladni kolačići su savršeno žvakaći i čokoladni. Pojedeni sami ili preliveni sladoledom, domaći kolačići se ne mogu pobijediti!
Zagrijte pećnicu na 250 stepeni.
Obložite posudu/pleh za pečenje pergament papirom kako biste spriječili lijepljenje.
U manjoj posudi umutite brašno, kukuruzni škrob, so i sodu bikarbonu.
Izrežite maslac na male komadiće.
U većoj zdjeli umutite maslac, šećer, smeđi šećer, jaje i ekstrakt vanilije.
Lagano smjeso sa brašnom dodavajte u veću posudu sa maslacom i šećerima.
Dodajte sitno isjeckanu čokoladu i po želji orahe. Lagano miješajte dok se potpuno ne sjedini sve.
Kašikom napravite kuglice i stavite ih na pleh/u posudu. Kuglice ostavite tako, nemojte ih kašikom ravnati jer će se one prilikom pečenja slegnuti.
Pecite 6-7 minuta ili dok vrhovi kolačića ne postanu zlatno / smeđi (pripazite na njih, povremeno pogledajte dok se peku).
Izvadite iz pećnice i pustite da se ohlade (nastavit će kuhati iznutra dok se hlade).
Za najmekše kolačiće jedite ih kad su topli, a ne potpuno ohlađeni. Uživajte!