Go Back
Italijanski kolačići od badema
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
35 mins
 
Kategorije jela: Desert
Tip kuhinje: Italijanska
Tagovi: badem
Porcije: 20 kolačića
Kalorije: 84 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 4 kašike putera
  • 8 kašika šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 čajna kašičica bademovog ekstrakta
  • 1/2 čajne kašičice vanilinog ekstrakta
  • 1 šolja višenamjenskog brašna
  • 1 šolja integralnog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 šolja isjeckanih badema
  • pola kašićice soli
Instrukcije
  1. Uključite rernu na 200 stepeni.

  2. Izmiksajte puet i šećer zajedno dok ne bude kremasto.

  3. Dodajte jaja, ekstrakt od badema, ekstrakt od vanilije. Miješajte dok se ne sjedini.

  4. U srednju posudu pomiješajte obje vrste brašna, prašak za pecivo i so. Tu smjesu dodajte u smjesu koju ste prethodno izmiksali sa jajima. Dobro izmiješajte. Dodajte isjeckane bademe.

  5. Podijeliti smjesu na pola. Obje smjese oblikujte u loptice. Zatim rukama razvucite smjesu oko 20 cm.

  6. Poredajte razvucene smjese na papir za pečenje u tepsiju/ posudu. Rukama izravnajte smjesu.

  7. Pecite oko 20 - 25 minuta, dok ne dobiju svijetlo zlatnu boju.

  8. Izvadite iz rerne i ostavite da se hladi 30 tak minuta.

  9. Koristite oštar nož kako bi isijekli smjesu u obliku kolačića.

  10. Nakon toga vratite u rernu još nekih 12 - 15 minuta.