Go Back
Zobena kaša sa karamelizovanim bananama
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Ukupno vrijeme
25 mins
 

Kremasta zobena kaša s bananama u glazuri od javorovog sirupa/kokosovog ulja. Bez rafiniranog šećera!

Kategorije jela: Doručak
Tagovi: banane recepti, dorucak recepti, karamelizirane banane recepti, karamelizovane banane recepti, zdravi dorucak recepti, zdravi recepti, zitarice recepti, zobena kasa recepti
Porcije: 2
Kalorije: 655 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 1 šolja žitarica
  • 3 banane izrezane na kolutove
  • 60 ml kokosovog ulja (1/4 šolje)
  • 1/4 šolje javorovog sirupa
  • malo cimeta za posipanje
  • malo vanilije
  • morska so
Instrukcije
  1. Zobene žitarice skuhajte prema uputstvu na pakovanju. Za extra kremaste zobene pahuljice, kuhajte ih u mlijeku!

  2. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte javorov sirup, cimet i vaniliju i pustite da se malo kuha, pojavit će se balončići okolo. Smjesa bi trebala biti lagano pjenasta i sa balončićica.

  3. Dodajte banane i pirjajte nekoliko minuta sa svake strane dok ne omekšaju.

  4. Sklonite sa peći. Pola banana umiješajte u zobene žitarice, a drugu polovicu ostavote za preljev. Dodajte ostale željene preljeve. Ukusno.