Ovaj vegetarijanski kremasti kukuruz jednostavan je prilog od 15 minuta koji djeluje uz toliko obroka i brzo se priprema.
U velikoj tavi na srednjoj vatri otopite maslac. Dodajte kukuruz, so, biber i bijeli luk u prahu i kuhajte dok kukuruz ne omekša, oko 5 minuta
Dodajte krem sir i mlijeko i pustite da provri. Smanjite vatru na slabije i miješajte dok se umak ne zgusne, otprilike još 3-5 minuta. Zatim sklonite sa peći.
Dodajte naerendani sir i miješajte dok se ne rastopi i po želji ukrasite svježim peršunom.
Ovako napravljen kukuruz možete držati u frižideru do 4 dana i može se podgrijavati.
Zamjene: Za najbolje rezultate, slijedite recept kakav jest.
Međutim, evo nekoliko uobičajenih zamjena koje bi dobro djelovale u ovom receptu. Umjesto maslaca možete koristiti maslinovo ulje.
Umjesto mlijeka možete dodati povrtni ili pileći temeljac, ali mlijeko pomaže stvoriti kremastiju konzistenciju.
Umjesto čedar sira, možete upotrijebiti bilo koji drugi usitnjeni sir ili ga izostaviti.