Go Back
Pizza Capricciosa
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
10 mins
Ukupno vrijeme
35 mins
 

Pizza u italijanskom stilu sa svježom mozzarellom, šunkom i gljivama!

Kategorije jela: Pizza
Tip kuhinje: Italijanska
Tagovi: italijanska pizza recepti, kapricoza recepti, kuhinjica recepti, pizza, pizza kapricoza recepti, pizza recepti
Porcije: 4
Autor: admin
Sastojci
  • 180 - 200 ml mlake vode
  • 300 gr brašna
  • 6 g suhog kvasca ili 12 g svježeg kvasca
  • 1 kašikica šećera
  • paradajz sos
  • 1/2 šolje izerendanog sira - mocarele
  • 1/2 šolje gljiva
  • 1/2 šolje šunke
  • origano
Instrukcije
  1. Kvasac, kašičicu brašna, kašičicu šećera i malo toplog mlijeka izmiješati i sačekati da se tijesto digne na toploj temperaturi. U posudu staviti 300 gr brašna, so i promiješati dobro. Zatim u tu posudu dodati kvasac koji se prethodno digao i mlaku vodu, potom umijesite tijesto.

  2. Tijesto mijesite sve dok ne dobijete odgovarajuću smjesu, da se ne lijepi za ruke. Ostaviti ga najmanje 20 minuta. Rernu uključiti na 250 stepeni.

  3. U međuvremenu naerendajte sir, izrežite gljive i šunku.

  4. Spremno tijesto razvucite na nauljenu podlogu (tepsiju). Stavite na nju paradajz sos, zatim izerendani sir, gljive i šunku. Peći 9-10 minuta.

Bilješke o receptu

U paradajz sos možete dodati bijeli luk u prahu i začine. Na kraju možete dodati i masline ili jaje kad je pizza pri kraju.