Prekrasna italijanska nasjeckana salata, punjena isjeckanim prokulicama, slanutkom, povrćem, sudžukom, maslinama, feferonima i ukusnim sirevima. Ovu ukusnu i laganu italijansku salatu možete napraviti kao savršeni obilni ručak ili svježu večeru!
U srednjoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, sirće, šećer/med, bijeli luk, dijon, italijanske začine, so i biber.
Isjeckajte prokulice u procesoru hrane ili sjeckalici i pulsirajte dok prokulice ne budu tanko isjeckane. Ako nemate procesor hrane, slobodno oštrim nožem tanko narežite.
U veliku posudu dodajte isjeckane prokulicel i prelijte dresingom. Zatim izmiješajte prokulice i dresing zajedno. Ostavite tako 30 minuta. Dok se prokulice mariniraju i upijaju dresing, sve ostale sastojke možete usitniti i pripremiti.
Dodajte slanutak, narezanu sudžuku, paradajz, masline, feferone, crveni luk, kocke sira provolone i parmezan. Sve to dobro promiješajte. Poslužite odmah s ekstra crnim biberom.