Go Back
Sendvič sa odreskom
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
15 mins
Ukupno vrijeme
30 mins
 
Kategorije jela: Sendviči
Tagovi: dorucak recepti, sendvic recepti, sendvic sa biftekom, sendvic sa odreskom, sendvici recepti
Porcije: 6
Kalorije: 500 kcal
Autor: admin
Sastojci
Premaz
  • pola šolje omekšanog putera
  • 1 kašika isjeckanog svježeg kopra
  • 3 čehne bijelog luka isjeckane
Sendvič
  • 1 kašika ulja
  • 453 gr odreska
  • 1 kašika soli
  • 1 veliki žuti luk
  • 4 liske sira
  • 1 baget
Instrukcije
Premaz
  1. U zdjeli pomiješajte zajedno puter, bijeli luk i kopar. Ostavite sa strane.

Sendvič
  1. Izrežite odrezak na tanke trakice. Da biste malo olakšali rezanje, zamrznite odrezak nekoliko minuta prije nego što ga narežete.

  2. Stavite tavu na kolo da se zagrije, na srednju temperaturu. Naspite ulje i pustite da se zagrije. Zatim dodajte meso u tavu i pospite ga sa soli. Pržite dok meso ne dobije zlatnu boju, zatim izvadite meso iz tave i ostavite sa strane.

  3. U istu tavu dodajte isjeckani luk, pržite dok luk ne dobije zlatno-smeđu boju. Zatim sklonite tavu sa peći.

  4. Presijecite baget uzdužno, premažite obje strane bageta namazon od već napravljenog putera, bijelog luka i kopra. Zatim na jednu stranu bageta poredajte tanko narezano meso, zatim luk i liske sira na sve to.

  5. Ostavite tako otvoren baget i stavite ga na tavu ili čak u rernu na 2 minute, dok se sir na vrhu ne otopi.

  6. Preklopite baget i izrežite. Uživajte!