Go Back
Omlet sendvič
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
5 mins
Ukupno vrijeme
10 mins
 
Kategorije jela: Doručak
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: americka kuhinja, omlet, omlet recepti, sendvic, sendvic recept, sendvic s jajima
Porcije: 1
Autor: admin
Sastojci
  • 4 veća jaja
  • košer so
  • biber
  • 1 kašika neslanog putera
  • 2 kriške bijelog hljeba
  • 62 gr naerendanog sira 3/4 šolje
  • pola kašičice začina
  • 3 komada propržene slanine ili suhog mesa
Instrukcije
  1. U zdjeli srednje veličine umutite jaja, dodajte prstohvat soli i biber.

  2. Zagrijte tavu na srednjoj temperaturi. Dodajte puter i zavrtite tavom kako bi se puter raspodijelio po čitavoj tavi. Stavite umućena jaja u tavu.

  3. Brzo umočite jednu krišku hljeba u jaja, pa je preokrenite. Isto učinite i sa drugom kriškom i stavite jednu naspram druge.

  4. Uzmite 2 kašike i prevrnite omlet tako da sad kriške budu na dnu tave. Po sredini pospite sira i začine. One strane omleta koje su izvan kriški preklopite prema sredini. Na jednu krišku stavite proprženu slaninu/suho meso, a drugom kriškom preklopite prvu. Dobit ćete kao tost.

  5. Tako napravljen sendvič možete tako jesti ili ga prerezati na trokutove, tako da dobijete 2 trokuta.