Margarita pizza pravi se sa pizza sosom, naerendanom mocarelom, roma paradajzom i svježim lišćem bosiljka. Savršeni italijanski klasik!
Pospite brašna po površini na kojoj ćete razvući tijesto. Uzmijeto već gotovu koru za picu, stavite je na pobrašnjenu površinu i razvaljajte oklagijom na željenu veličinu. Tijesto stavite u podmazanu posudu/tepsiju.
U manju posudu izmiješajte sve sastojke iz kategorije pizza sos.
Zatim četkicom umočite u sos i premažite tijesto.
Po vrhu pospite naerendanog sira, zatim stavite kolutove paradajza po siru.
Pecite pizzu prema uputstvu pakovanja kore za pizzu, otprilike nekih 15 tak minuta na 230 stepeni.
Kad je pizza gotova izvadite je iz rerne. Puter otopite u mikrovalnoj ili na peći.
Četkicu umočite u maslac i premažite koru pizze. Pospite parmezan po vrhu kore. Na pečenu pizzu položite svježe listove bosiljka. Uživajte!