Go Back
Argentinske chorizo kobasice
Vrijeme pripreme
2 hrs
Ukupno vrijeme
2 hrs
 

Napravljena od mješavine mljevene svinjetine, začina i slanine. Meso je grubo mljeveno prije miješanja s vinom i začinima.

Kategorije jela: Ručak
Tip kuhinje: Argentinska kuhinja
Tagovi: argentinska jela, argentinska kuhinja, chorizo kobasice, kobasice
Porcije: 20
Kalorije: 135 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 1 kg svinjskih ramena
  • 340 gr završetaka slanine ili izrezane slanine
  • 907 gr divljači ili govedine
  • 30 gr košer soli
  • 5 kašičica grubo mljevenog bibera
  • 3 kašike paprike
  • 3-5 čehna bijelog luka
  • 177 ml crvenog vina
  • svinjska crijeva za umotavanje
Instrukcije
  1. Izvadite otprilike 3m svinjskih crijeva i potopite ih u toplu vodu.

  2. Izrežite meso i slaninu na kockice tako da mogu stati u aparat za mljevenje mesa. Pospite meso sa soli i dobro izmiješajte dok svaki dio mesa nema bar malo soli. Možete staviti u frižider preko noći ili najmanje sat vremena, ovo pomaže razvoju miozina u smjesi, što pomaže teksturi gotove kobasice. Kad je meso spremno za mljevenje, dodajte preostale začine i sve dobro izmiješajte. Stavite meso u zamrzivač. Stavite posudu u frižider.

  3. Zatim meso stavite u aparat za meso i sameljite ga.

  4. Meso stavite u zdjelu i dodajte vino. Miješajte nekih 2-3 minute čistim rukama.

  5. Sad ste dobili argentinski chirozo.

  6. Dobro napunite poveznice, ali nemojte da vam budu baš uske jer ih kasnije nećete moći vezati ako su prepune. Napunite crijevo dok ne dobijete zavojnicu, ostavljajući puno mjesta na oba kraja da ih možete vezati, najmanje tri centimetra nenapunjenog crijeva na oba kraja zavojnice. Odvežite jedan kraj zavojnice. Prstima otkinite poveznice, oko 15cm. Smotajte kobasicu nekoliko puta od sebe. Pomaknite se prema dole zavojnicom i otkinute još dvije poveznice. Ovaj put smotajte kobasicu prema sebi nekoliko puta. Ponavljajte dok ne napravite sve poveznice, a zatim zavežite drugi kraj zavojnice.

  7. Lagano stisnite kobasice sa svakog kraja, uvijući ih još nekoliko puta u smjeru u kojem ste prvobitno radili. Potražite zračne džepove. Da biste ih uklonili, uzmite upaljač i iglu, upaljačem malo "spržite" vrh igle dok se ne pojavi plamen(to će pomoći da se steriliše igla), a zatim probušite crijeva gdje god ima zračnih džepova. Nastavite lagano sabijati i uvrtati karike, izbadajući sve male zračne džepove dok ne nestanu.

  8. Objesite svoje poveznice otprilike nekih sat vremena da se osuše. To možete učiniti preko noći u frižideru ako želite. Kad se malo osuše, chorizo ​​se može čuvati u frižideru do sedmicu dana ili zamrzavati do godinu dana.

  9. Jednom kad ste napravili kobasice, ispržite ih/grilujte i servirajte.