Ovo je fantastično kremasti Oreo Čizkejk, preokret tradicionalnom receptu za čizkejk.
U posudu/kalup za torte stavite aluminijsku foliju.
Otopite puter, dodajte izmrvljene oreo keksiće i promiješajte kašikom ili u procesoru stavite oboje i sjedinite.
Dobijenu smjesu stavite na dno posude i poravnajte rukom ili kašikom. Pecite 10 minuta i ostavite sa strane dok fil ne bude gotov ili ne morate uopšte peći, možete kad napravite bazu staviti odmah u frižider dok fil ne bude gotov.
Uključite rernu na 175 stepeni.
U velikoj posudi umutite krem sir dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte pavlaku i umutite.
Polako dodavajte šećer i umutite srednjom brzinom miksera.
Dodajte jaja, jedno po jedno i dobro umutite. Dodajte vaniliju i kremu za šlag, promiješajte.
Dobijenu smjesu stavite u posudu preko baze.
Uzmite oštar nož i isjeckajte 9-10 oreo keksića. Zatim isjeckane keksiće pospite po čizkejku.
Uzmite kašiku i polako utapkajte keksiće u čizkejk smjesu.
Pecite 15 minuta, zatim smanjite temperaturu na 150 stepeni i pecite još nekih 50-60 minuta.
Isključite peć i bez otvaranja rerne ostavite kolač tako još sat vremena. Zatim izvadite i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Prije serviranja neka vam bude u frižideru nekoliko sati. Stavite plastičnu foliju preko.
Isjeckajte čokoladu i stavite u zdjelu. Pustite da slatko vrhnje proključa, prelijte preko čokolade i miješajte dok ne dobijete jednoličnu i glatku smjesu.
Prelijte preliv preko čizkejka neposredno prije serviranja (nakon što je odstajao u frižideru). Ne morate dodati čitav preliv.