Jelo s niskim udjelom masti, vrlo sočno i ukusno. Možete poslužiti sa rižom i salatom.
U veliku duboku tavu, otopite 4 kašike putera i dodajte isjeckani luk. Poklopite i pržite na srednjoj temperaturi nekih 5 minuta ili dok luk ne smekša. Dodajte bijeli luk, paradajz pastu i nastavite kuhati oko 5 minuta, povremeno miješajući. Dodajte povrtni temeljac i sve začine lovor, biber, piment, karanfilić). Najbolje je da začine stavite u mrežastu vrećicu sve zajedno i tako ubacite u jelo. Pustite da proključa, zatim sklonite poklopac, reducirajte temperaturu na slabije i krčkajte nekih 20 tak minuta.
U međuvremenu papirnim ubrusom posušite ribu. U plitku posudu stavite brašno, so i biber i promiješajte. Stavite veliku tavu na kolo, na srednju temperaturu i dodajte ulje. Kad se ulje zagrijalo, uvaljajte ribu u brašno sa svih strana i stavite u tavu. Nemojte prenatrpati tavu ribom. Pržite ribu otprilike 3 minute sa svake strane ili dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte još ulja ako je to potrebno.
Kad je sos gotov, sklonite začine, mrežastu vrećicu. Dodajte 2 kašike soka od limuna, 1 kašiku kapra i kašiku meda i kuhajte još 2 minute, miješajte. Dodajte ribu i pustite da se zagrije, okrenite je par puta. Pospite jelo peršunom ako želite, možete servirati ili toplo ili hladno.