Fileti lososa namazani maslacem, protrljani mješavinom začina i ispečeni do savršenstva, ovaj lagani recept jednostavan je i impresivan!
Losos stavite na veliki tanjir i posušite. Okrenite ga prema gore, u smislu da kožica fileta je dole na tanjiru. Posušite.
U manju posudu stavite crvenu papriku, smeđi šećer, so, luk u prahu, bijeli luk u prahu, kajensku papriku, timijan i origano. Sve zajedno promiješajte.
U drugoj manjoj posudi otopite puter. Četkicom umoćite u puter zatim premažite tu stranu fileta koju gledate i pospite je začinima koje ste izmiješali.
Zagrijte veliku duboku tavu na kolu na srednjoj temperaturi. Kad se tava dobro zagrijala stavite filete lososa, ovaj put tu stranu koju ste začinili okrenite prema dole. Pržite neke 2-3 minute bez diranja. Kad je ta strana fileta dobila crnkastu boju preokrenite filete.
Nastavite pržiti na srednjoj temperaturi sve dok kožica fileta ne postane hrskava i dok losos ne bude skuhan iznutra dobro, nekih 5-6 minuta otprilike.
Iscijedite limun preko lososa, zatim premjestite filete na tanjire. Servirajte odmah uz peršun ili timijan i uz preostali limun.
Što se tiče prženja fileta, u tavu se nije dodavalo ulje, međutim vi možete dodati maslinovo ulje ili neko drugo.