Slatka začinjena piletina sa medom i sriraca sosom
Uključite rernu na 200 stepeni.
Komadiće piletine stavite u brašno, pa u jaja, a onda u prezlu.
Papir za pečenje stavite na pleh ili tepsiju, zatim komadiće piletine stavite na papir za pečenje.
Stavite u rernu i pecite 15 minuta ili dok se ne ispeku u potpunosti, dok ne dobiju svijetlo smeđu boju.
Dok se piletina peče, napravite sos. U tavu dodajte ulje i bijeli luk. Pržite minutu otpilike.
Dodajte soja sos, sriraca sos, med, vodu i crvenu papriku. Kuhajte sos na visokoj temperaturi dok se ne ugusti, miješajte konstantno (oko 2 minute). Kad se sos ugustio ostavite ga sa strane.
Kad se piletina ispekla pomiješajte je sa sosom i dobro izmiješajte. Servirajte odmah, ako želite možete posuti malo maldog luka izrezanog.
Možete servirati uz rižu.