Super lako predjelo napravljeno od prženih raviola sa sirom, prelivenih parmezanom i svježim peršunom. Poslužite sa umakom od marinara sosa!
U plitku posudu dodajte mlijeko i jaja i promiješajte dobro.
U drugu posudu dodajte prezlu, peršun, origano, bijeli luk u prahu, luk u prahu i sve promiješajte.
Raviole prvo uvaljajte u jaja, zatim u smjesu sa prezlom. Svaka strana neka bude prekrivena smjesom.
Na pleh/u tepsiju stavite papir za pečenje, zatim stavite raviole. Pleh/tepsiju stavite u zamrzivač na 30 minuta.
U međuvremenu u veliku šerpu naspite ulje, najmanje 5 cm ulja da bude.
Izvadite raviole iz frižidera i stavite ih u šerpu, pržite ih 3-4 minute.
Na tanjir stavite papirni ubrus, zatim izvadite raviole iz šerpe i stavite ih na tanjir.
Servirajte odmah uz parmezan, peršun i marinara sos, ako želite.