Uključite rernu na 180 stepeni. Podmažite posudu u kojoj ćete praviti. (tepsija oblik pravougaonika)
U veliku posudu dodajte brašno i šećer. Promiješajte dobro i ostavite sa strane.
U tavu dodajte puter, ulje i vodu, kuhajte na srednjoj temperaturi dok ne proključa.
Zatim tu smjesu stavite u brašno i dobro promiješajte/izmiksajte dok se ne sjedini.
Dodajte cimet, sodu, jaja, vaniliju i mlaćenicu i dobro izmiksajte dok se sve ne sjedini.
Smjesu prespite u pripremljenu posudu i pecite nekih 20-25 minuta. Pustite da se kolač ohladi bar 30 minuta prije nego što stavite glazuru.
Stavite tavu na kolo na srednju temperaturu, dodajte puter i smeđi šećer.
Pustite da smjesa proključa i kuhajte dok ne počne da bude gusta, a smeđi šećer se otopi.
Sklonite sa peći i ostavite da se ohladi nekih 2 minute.
Zatim dodajte mlijeko i promiješajte.
Dodajte šećer u prahu i dobro mutite dok se ne sjedini kako treba.
Pospite po kolaču i ostavite malo da odstoji.