Ovaj jednostavni recept za ramen nudle sa tantan rezancima je zapravo najbolji. Ima jednako dubok i gust okus kao pravi, ali puno je lakši za vaše tijelo. Također treba samo 10 minuta kuhanja, ko može odoljeti?
Dodajte sve sastojke iz kategorije Za sos, umutite dobro dok se ne sjedini sve. Ostavite sa strane.
U šerpu srednje veličine, stavite vodu, sojino mlijeko i piletinu u prahu. Poklopite i pustite da se krčka. Pažljivo gledajte jer može lako pokipiti.
Na kolo stavite veliku vok tavu, dodajte čili ulje, bijeli luk i đumbir. Pržite nekih 30 tak sekundi ili dok ne osjetite miris. Zatim dodajte kinesku čili pastu i sos od ostriga. Pržite nekih 45 sekundi do jednu minutu., onda dodajte mljeveno meso. Drvenom kašikom razbijte meso i pržite još jednu minutu. Dodajte vino od riže i pržite 3-4 minute ili dok meso ne promijeni boju, miješajte. Sklonite sa peći i poklopite da ostane toplo.
U šerpu stavite vodu i pustite da proključa, zatim dodajte so i kineski kupus i kuhajte minutu. Potom izvadite iz vode, iscijedite kupus (vodu ostavite) i ostavite sa strane.
U vodu u kojoj se kuhao kupus stavite nudle i skuhajte ih, njima treba baš brzo. Dok se nudle kuhaju promiješajte pola napravljenog sosa i pola supe u posude koje ćete servirati.
Iscijedite nudle i dodajte u posude za serviranje, Promiješajte nudle u sosu koji ste stavili u posude, zatim stavite klice graha, kupus, mljeveno meso, ramen jaje, isjeckani mladi luk i možete još sjemenke od susama.
Umjesto Tsuyu sosa možete koristiti Terjaki sos ili soja sos.