Ovako napravljen banan hljeb ima super vlažnu teksturu, laganog je okusa i prekrasne zlatno smeđe boje izvana. Ovaj recept za hljeb od banane je veganski i bez glutena. Napravljen je s mješavinom bademovog i kokosovog brašna i nema dodani šećer, samo je zaslađen prezrelim bananama!
Uključite rernu na 180 stepeni i posprejajte posudu za hljeb (otprilike dimenzija 27 X 13 X 7 cm).
U veliku posudu stavite banane i zgnječite ih dobro viljuškom ili priborom za krompir.
Zatim dodajte bademov puter, jaja od lana, vaniliju i jogurt, sve dobro promiješajte i ostavite sa strane.
U manju posudu stavite bademovo brašno, kokosovo brašno, prašak za pecivo i cimet i dobro sve sjedinite.
Iz veće posude sastojke dodajte u posudu sa brašnom i sve dobro promiješajte.
Čokoladu možete dodati u smjesu ili na kraju po hljebu.
Dodajte tako napravljenu smjesu u pripremljenu posudu.
Pecite 40-45 minuta ili dok čačkalica koju zabodete na sredini hljeba ne izađe čista.