Ovaj recept od pržene riže bolji je od svih drugih načina pravljenja riže! Prepun je okusa, pravi se za manje od 30 minuta i potpuno je prilagodljiv!
Stavite veću tavu na srednju temperaturu, stavite puter da se otopi ili ulje.
Kad se otopilo i ugrijalo, dodajte luk, mrkvu, bijeli luk, đumbir i biber.
Pržite dok povrće ne smekša, nekih 10 tak minuta otprilike.
Kad je povrće smekšalo izvadite ga i ostavite po strani.
Dodajte preostale 2 kašike putera/ulja da se otopi, zatim dodajte jaja. Jaja umutite u tavi onako kako vi želite. Zatim vratite povrće nazad i dodajte rižu.
Dodajte soja sos, sirće, hoisin sos, čili sos i grašak. Miješajte povremeno.
Pržite dok se sve ne zagrije dobro. Pospite susamovo ulje i promiješajte.
Servirajte sa korijanderom, mladim lukom, susamovim sjemenkama, sriraca sosom ili po želji.