Ove kesadilje sa govedinom su napravljene sa dvije vrste sira, puno začina, crvene paprike i graha. Možete servirati uz pomfrit.
U manju posudu stavite papriku, kumin, bijeli luk u prahu, origano, so, luk u prahu, kajensku papriku i biber. Sve to promiješajte i ostavite sa strane.
Uključite kolo na srednju temperaturu, stavite tavu i malo ulja. Dodajte luk i crvenu papriku. Pržite dok ne smekša, zatim izvadite iz tave i ostavite sa strane. Dodajte mljeveno meso i drvenom kašikom razdvojite, promiješajte. Kad je meso potamnilo dodajte luk i papriku, zatim dodajte i mix sa začinima iz posude.
Zatim dodajte paradajz pastu i promiješajte, pržite par minuta. Dodajte pola šolje vode ,kukuruzni škrob i grah, promiješajte i pustite da se krčka nekih 5 minuta.
Kad se sos usaftio, smjesu prespite u posudu i ostavite tako par minuta dok meso ne prestane pariti.
Tavu obrišite ubrusom.
Skroz malo ulja stavite, zatim stavite tortilju. (Kolo je na 0). Pospite sira po tortilji, pola šolje smjese sa mesom, malo kiselih krastavica/jalapeno paprika i na kraju opet sir dodajte. Preklopite tortilju i ponovite isto sa svakom tortiljom. Uključite temperaturu na srednje i pržite nekoliko minuta sa svih strana.