Lagana, jednostavna, predivno ukusna, glazirana pečena mrkva pripremljena s najnevjerojatnijim maslacem sa bijelim lukom i slatkim umakom od meda.
- 907 gr mrkve izrezane po želji
- 5 kašika maslaca
- 4 čehna bijelog luka sitno isjeckana
- 2 kašike meda
- prstohvat soli
- prstohvat bibera
- svježi peršun izrezan
-
Zagrijte pećnicu na 220 stepeni.
-
Pleh ili tepsiju namastite sprejom za kuhanje ili uljem i ostavite sa strane.
-
Narežite mrkvu i ostavite sa strane.
-
Otopite maslac na srednjoj vatri u velikoj neljepljivoj tavi.
-
Dodajte bijeli luk i propžite 3 minute ili dok lagano ne porumeni, često miješajući. Pazite da ne zagori.
-
Zatim maknite s vatre i dodajte med, miješajte dok se dobro ne sjedini.
-
Mrkvu s pripremljenim umakom ubacite u tavu ili prelijte umak preko mrkve u zdjeli. Začinite solju i biberom, te miješajte dok se dobro ne sjedini.
-
Prebacite mrkvu na prethodno pripremljen pleh ili tepsiju.
-
Složite u jedan sloj i pecite 22 do 25 minuta, odnosno dok mrkva ne porumeni i omekša.
-
Izvadite iz pećnice i prebacite na tanjir za posluživanje. Probajte i prilagodite začine vašem ukusu. Ukrasite svježim nasjeckanim peršunom. Poslužite i uživajte!