Pečeni hljeb sa sirom i bijelim lukom
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Ukupno vrijeme
30 mins
Izvrstan hljeb za dijeljenje s porodicom, oduševiti ćete se!
Kategorije jela:
Peciva, Večera
Tip kuhinje:
Internacionalna
Tagovi:
hljeb recepti, hljeb sa bijelim lukom recepti, hljeb sa sirom recepti, kruh recepti, peceni hljeb recepti, peciva recepti, vecera recepti
Porcije: 8
Kalorije: 191 kcal
Sastojci
- 1 hljeb
- 1 šolja naerendane mocarele ili nekog drugog sira
- 100 gr neslanog maslaca (omekšanog) – 8 kašika
- 2 velike čehne bijelog luka isjeckane
- malo soli
- 1 kašika svježeg peršuna fino isjeckanog
Instrukcije
-
Zagrijte pećnicu na 180 stepeni.
-
Pomiješajte maslac, bijeli luk i so u zdjeli otpornoj na toplinu i otopite u mikrovalnoj pećnici. Dodajte isjeckani peršun.
-
Hljeb izrežite dijagonalno na baklave od otprilike 2 cm, ali nemojte rezati hljeb unutra do kraja.
-
Prstima ili nožem otvorite svaku pukotinu i pokapajte kašičicu maslaca i bilja i stavite još prstohvat sira. Ne morate biti super uredni, lijepo je malo maslaca preliti preko kore.
-
Preostalim maslacem premažite hljeb po vrhu.
-
Zamotajte folijom i pecite 20 minuta dok se sir uglavnom ne otopi, a zatim odmotajte i pecite još 5 – 10 minuta kako bi hljeb bio lijep i hrskav.
-
Servirajte odmah i uživajte!