Pečeni hljeb sa sirom i bijelim lukom

  • on March 31, 2022
  • Likes!
Pečeni hljeb sa sirom i bijelim lukom
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Ukupno vrijeme
30 mins
 

Izvrstan hljeb za dijeljenje s porodicom, oduševiti ćete se!

Kategorije jela: Peciva, Večera
Tip kuhinje: Internacionalna
Tagovi: hljeb recepti, hljeb sa bijelim lukom recepti, hljeb sa sirom recepti, kruh recepti, peceni hljeb recepti, peciva recepti, vecera recepti
Porcije: 8
Kalorije: 191 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 1 hljeb
  • 1 šolja naerendane mocarele ili nekog drugog sira
  • 100 gr neslanog maslaca (omekšanog) – 8 kašika
  • 2 velike čehne bijelog luka isjeckane
  • malo soli
  • 1 kašika svježeg peršuna fino isjeckanog
Instrukcije
  1. Zagrijte pećnicu na 180 stepeni.

  2. Pomiješajte maslac, bijeli luk i so u zdjeli otpornoj na toplinu i otopite u mikrovalnoj pećnici. Dodajte isjeckani peršun.

  3. Hljeb izrežite dijagonalno na baklave od otprilike 2 cm, ali nemojte rezati hljeb unutra do kraja.

  4. Prstima ili nožem otvorite svaku pukotinu i pokapajte kašičicu maslaca i bilja i stavite još prstohvat sira. Ne morate biti super uredni, lijepo je malo maslaca preliti preko kore.

  5. Preostalim maslacem premažite hljeb po vrhu.

  6. Zamotajte folijom i pecite 20 minuta dok se sir uglavnom ne otopi, a zatim odmotajte i pecite još 5 – 10 minuta kako bi hljeb bio lijep i hrskav.

  7. Servirajte odmah i uživajte!

Tagovi:
· · · · · · · · · ·
Kategorije:
Doručak · Peciva · Večera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..