Edamame
Vrijeme pripreme
7 mins
Vrijeme kuhanja
8 mins
Ukupno vrijeme
15 mins
Ovaj brzi azijski grašak sa šećerom savršen je prilog uz bilo koji recept za večeru. Napravljen od jednostavnih sastojaka koji nude svjež i hrskav okus i teksturu koja će vam se svidjeti.
Kategorije jela:
Povrće, Predjelo, Prilog, Večera
Tip kuhinje:
Azijska
Diet:
VeganDiet
Tagovi:
azijski recepti, edamame recepti, grasak recepti, povrce recepti, predjelo recepti, prilog recepti, vecera recepti, veganski recepti, zdravi recepti
Porcije: 2
Kalorije: 132 kcal
Sastojci
- 227 gr šećernog graška odrezanih sa strana
- pola kašike ulja od sjemenki grožđa ili drugo ulje neutralnog okusa
- 1 čehno bijelog luka
- 1 kašičica isjeckanog đumbira
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašičica prženog susamovog ulja
- pola kašike prženih sjemenki susama
Instrukcije
-
U velikoj tavi pirjajte bijeli luk i đumbir na ulju 1 minutu na srednjoj vatri.
-
Dodajte grašak i soja sos, te kuhajte, povremeno miješajući, oko 5-7 minuta.
-
Ugasite vatru, dodajte susamovo ulje i promiješajte.
-
Pospite sjemenkama susama i poslužite. Uživajte!