Tajvanska supa sa govedinom

  • on March 25, 2022
  • Likes!
Tajvanska supa sa govedinom
Vrijeme pripreme
30 mins
Vrijeme kuhanja
2 hrs
Ukupno vrijeme
2 hrs 30 mins
 

Tajvanska goveđa supa s rezancima savršena je orkestracija nježne govedine, bogate i blago začinjene supe, svježih rezanaca, malo bok choya i one apsolutno potrebne šake kineskog ukiseljenog senfa i svježeg mladog luka i korijandera.

Kategorije jela: Pasta, Supe
Tip kuhinje: Azijska, Tajvanska kuhinja
Tagovi: azijska supa recepti, azijski recepti, juha recepti, nudle recepti, supa recepti, tajvanski recepti
Porcije: 10
Kalorije: 435 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 1 kg i 400 gr govedine izrezane na komadiće
  • 2 kašike ulja
  • 1 komad đumbira zgnječenog
  • 6 čehni bijelog luka isjeckanih
  • 3 mlada luka izrezana na pola
  • 1 luk izrezan na četvrt
  • 1 paradajz izrezan na četvrt
  • 4 sušena čilija izrezana na pola
  • 1 kašika paradajz paste
  • 2 kašike ljute pasta od graha
  • 2 kašičice šećera
  • pola šolje soja sosa
  • pola šolje Shaoxing vino – rižino vino
  • 8 šolja vode
  • 1 paketić kineskog aromatičnog bilja
  • 900 gr pšeničnih nudli
  • šaka bok choya – kinesko zelje
  • korijander fino izrezan
  • mladi luk fino izrezan
  • ukiseljeno zelje gorušice
Instrukcije
  1. Stavite dovoljno vode u loncu da prokuha kako bi se sva govedina skuhala. Kada voda proključa, dodajte govedinu. Pustite da ponovo proključa i kuhajte 1 minutu. Zatim procijedite u cjedilu i temeljito isperite svježom vodom kako biste uklonili sve nečistoće.

  2. U vašem instant loncu uključite postavku pirjanje. Dodajte ulje, zgnječeni đumbir, bijeli luk, mladi luk i luk. Promiješajte da se lagano karamelizira. Pustite da luk postane proziran. Zatim dodajte paradajz i sušeni čili.

  3. Zatim dodajte meso u lonac. Dodajte paradajz pastu, ljutu pastu od graha, šećer, soja sos i Shaoxing vino, te dobro promiješajte.

  4. Ulijte 8 šoljica vode u instant lonac. Dodajte začine. Ukoliko imate manji instant lonac prepolovite recept.

  5. Zatvorite poklopac instant lonca i provjerite da li je ventil postavljen tako da ne propušta zrak. Pecite 100 minuta na postavci Meso/gulaš. Ako nemate instant lonac, možete koristiti običnu posudu na peći, ali umjesto toga kuhajte supu na laganoj vatri 3-4 sata.

  6. Kada istekne tajmer za instant lonac, pažljivo otpustite ventil (nosite rukavicu za pećnicu, kako se ne biste opekli!). Skuhajte malo rezanaca prema uputama na pakiranju, a u posljednjoj minuti ili dvije kuhanja rezanaca ubacite svoj bok choy i blanširajte dok ne omekša.

  7. Poslužite svaku zdjelu tajvanske goveđe supe s porcijom rezanaca, nekoliko stabljika bok choya i izdašnim posipanjem sitno isjeckanog korijandera, mladog luka i kineskog ukiseljenog senfa. Profesionalni savjet, kupite prethodno začinjeno zelje senfa i možete ga koristiti izravno iz pakiranja. Ako koristite neljutu verziju (na primjer iz konzerve), nasjeckajte i prodinstajte s malo ulja, nekoliko nasjeckanih suhih crvenih čilija i prstohvatom šećera. Uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..