Domaće čokoladice od kikiriki putera

  • on March 25, 2022
  • Likes!
Domaće čokoladice od kikiriki putera
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
1 min
Vrijeme hlađenja
1 hr
Ukupno vrijeme
1 hr 6 mins
 

5 sastojaka i manje od 2 minute! Ovaj brzi i laki međuobrok ili desert je bez glutena, veganski, bez mliječnih proizvoda i može se napraviti bez šećera!

Kategorije jela: Desert, Užina
Tip kuhinje: Internacionalna
Diet: GlutenFreeDiet, VeganDiet
Tagovi: cokoladice recepti, desert recepti, glutenfree recepti, kikiriki puter recepti, veganski recepti, zdravi desert recepti, zdravi recepti
Porcije: 20 čokoladica
Kalorije: 142 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 3 šolje rižinih žitarica
  • 1 i po šolja isjeckane čokolade
  • 1 šolja kikiriki putera
  • pola šolje javorovog sirupa
  • 1/4 šolje kokosovog ulja
Instrukcije
  1. Posudu za pečenje 20 x 20 x 4 cm ili duboku tepsiju po izboru obložite pek papirom i ostavite sa strane.

  2. Dodajte rižine žitarice u veliku zdjelu i ostavite sa strane. U posudi pomiješajte sve ostale sastojke i zagrijte dok se ne rastope. Uklonite iz mikrovalne/isključene peći i miješajte dok se potpuno ne sjedini.

  3. Prelijte mješavinu čokolade/kikiriki putera preko žitarica i promiješajte dokse dobro ne sjedini. Dobijenu smjesu stavite u tepsiju.

  4. Izvadite i izrežite. Uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..