Domaće čokoladice od kikiriki putera
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
1 min
Vrijeme hlađenja
1 hr
Ukupno vrijeme
1 hr 6 mins
5 sastojaka i manje od 2 minute! Ovaj brzi i laki međuobrok ili desert je bez glutena, veganski, bez mliječnih proizvoda i može se napraviti bez šećera!
Kategorije jela:
Desert, Užina
Tip kuhinje:
Internacionalna
Diet:
GlutenFreeDiet, VeganDiet
Tagovi:
cokoladice recepti, desert recepti, glutenfree recepti, kikiriki puter recepti, veganski recepti, zdravi desert recepti, zdravi recepti
Porcije: 20 čokoladica
Kalorije: 142 kcal
Sastojci
- 3 šolje rižinih žitarica
- 1 i po šolja isjeckane čokolade
- 1 šolja kikiriki putera
- pola šolje javorovog sirupa
- 1/4 šolje kokosovog ulja
Instrukcije
-
Posudu za pečenje 20 x 20 x 4 cm ili duboku tepsiju po izboru obložite pek papirom i ostavite sa strane.
-
Dodajte rižine žitarice u veliku zdjelu i ostavite sa strane. U posudi pomiješajte sve ostale sastojke i zagrijte dok se ne rastope. Uklonite iz mikrovalne/isključene peći i miješajte dok se potpuno ne sjedini.
-
Prelijte mješavinu čokolade/kikiriki putera preko žitarica i promiješajte dokse dobro ne sjedini. Dobijenu smjesu stavite u tepsiju.
-
Izvadite i izrežite. Uživajte!