Zdrave pogačice od bademovog brašna pune su svježih bobica poput borovnica, jagoda i kupina! Mrvičasto i mekano sa savršenom teksturom! Ovi kolačići su keto-friendly, bez mliječnih proizvoda i glutena, paleo i potpuno su ukusni!
- 2 i po šolje blanširanog bademovog brašna
- prstohvat morske soli
- 1 mjerica vanilinog proteina opcionalno
- pola kašičice cimeta
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 jaje
- pola šolje kokosovog ulja
- 1/4 šolje zaslađivača keto ili kokosov šećer
- 1 kašičica ekstrakta od vanilije
- 1/4 šolje nezaslađenog bademovog mlijeka ili manje – koristite samo ako je to potrebno
- pola šolje borovnica
- pola šolje isjeckanih jagoda
- 30 gr kokosovog putera
- pola kašike keto zaslađivača
-
Zagrijte pećnicu na 180 stepeni i stavite komad papira za pečenje na pleh ili u tepsiju.
-
U velikoj posudi pomiješajte suhe sastojke. Prosijte bademovo brašno kako biste uklonili sve komadiće.
-
U posebnoj posudi pomiješajte mokre sastojke (bez bademovog mlijeka) i umutite.
-
Pomiješajte suhe sastojke u mokre i miješajte dok ne dobijete tijesto. Ako vam se čini da je tijesto suho dodajte nezaslađeno bademovo mlijeko po 1 kašiku.
-
Zatim dodajte borovnice i jagode.
-
Tijesto oblikujte u kuglu i stavite na pripremljeni pleh/tepsiju. Potom razvaljajte da dobijete debljinu tijesta otprilike 2,5 cm. Za dodatnu slatkoću pospite zaslađivačem.
-
Pecite pogačice 20 minuta, a zatim pažljivo izrežite na 8 komada pomoću rezača za pizzu. Nožem za maslac očistite linije između kolačića stvarajući mali razmak između svakog od njih.
-
Pecite još 5 minuta, a zatim ih malo razdvojite. Po želji pecite još 5 minuta.
-
Nakon što se ohlade, pomiješajte mješavinu keto glazure i pospite preko pogačica ako želite. Uživajte!