Prokulice

  • on March 7, 2022
  • Likes!
Prokulice
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
30 mins
Ukupno vrijeme
40 mins
 

Super ukusne pečene prokulice s balzamičnom glazurom i slatkim sjemenkama nara. Ovo je tako jednostavan i elegantan prilog za svaki porodični obrok!

Kategorije jela: Povrće, Prilog, Ručak, Večera, Voće
Tip kuhinje: Internacionalna
Tagovi: kupuscici recepti, nar recepti, povrce recepti, prilog recepti, prokule recepti, prokulice recepti, rucak recepti, sipak recepti, vecera recepti, zdravi recepti
Porcije: 6
Kalorije: 83 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 680 gr prokulica
  • 1/3 šolje iskomanog nara
  • 2 kašike ulja
  • 1-2 kašike balsamika
  • 2 čehne bijelog luka ili 1 kašičica bijelog luka u prahu
  • so
  • biber
Instrukcije
  1. Zagrijte pećnicu na 190 stepeni. Skinite peteljke prokulice i narežite na polovice. Ako koristite svježi bijeli luk, uklonite koru i luk nasjeckajte na male komadiće.

  2. Obložite pleh/tepsiju papirom za pečenje. Zatim rasporedite narezane prokulice i bijeli luk u posudu. Prelijte uljem, prstohvatom soli i biberom. Rukama pomiješajte sve kako bi se jednako prekrili uljem i začinima.

  3. Zatim pecite 30 minuta, a na pola vremena preokrenite prokulice kako bi se ravnomjerno ispekli.

  4. Poslužite prokulice s 1-2 kašike balsamika – zatim pospite sjemenkama nara. Poslužite i uživajte!

Tagovi:
· · · · · · · · · · · · · · ·
Kategorije:
Povrće · Prilog · Večera · Voće · Zdravi Recepti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..