Pileća Fajita savršena je za ručak ili večeru. Na vašem stolu je za 30 minuta!
- 3 komada pilećih fileta
- 1 srednji luk
- 1 limeta
- 3 paprike (crvena, žuta, zelena, narandžasta)
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica čilija u prahu
- pola kašičice dimljene paprike
- pola kašičice luka u prahu
- pola kašičice bibera
- pola kašičice kumina (opcionalno)
- soli po ukusu
-
Paprike i luk narežite na izdužene dijelove, kao trakice.
-
U posebnoj posudi pomiješajte 1 kašiku maslinovog ulja, sok od pola limete, čili u prahu, papriku, luk u prahu, biber, kumin i so. Piletinu narežite na trakice i pomiješajte sa mješavinom začina.
-
Zagrijte 1 kašiku maslinovog ulja na srednje jakoj temperaturi. Dodajte pola piletine i pržite oko 3-5 minuta. Zatim izvadite iz tave i ostavite sa strane. Ponovite s preostalom piletinom.
-
Ostavite piletinu sa strane i dodajte 1 kašiku ulja u tavu. Dodajte luk i pržite oko 2 minute. Dodajte narezane paprike i pržite još 2 minute ili samo dok ne budu vruće. Vratite piletinu u tavu i promiješajte da se sjedini.
-
Preko vrha istisnite još limete. Uživajte!