Mini čizkejk od jabuka

  • on January 14, 2022
  • Likes!
Mini čizkejk od jabuka
Vrijeme pripreme
20 mins
Vrijeme kuhanja
30 mins
Ukupno vrijeme
50 mins
 

Mini čizkejk od jabuka jednostavan je i veoma ukusan desert, savršen za zabave i praznike.

Kategorije jela: Desert
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: čizkejk recepti, desert recepti, jabuke recepti, kapkejk recepti, kolac od jabuka recepti, kolaci recepti, kuhinjica recepti, mafini recepti
Porcije: 9
Autor: admin
Sastojci
Baza
  • 3/4 šolje mljevenog keksa (oko 90 gr)
  • 1 i po kašika šećera
  • pola kašičice cimeta
  • 3 kašike neslanog maslaca otopljenog
Preljev
  • 1/3 šolje višenamjenskog brašna (43 gr)
  • 1/3 šolje svijetlog smeđeg šećera
  • 1/3 šolje žitarica
  • prstohvat cimeta
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 2 i po kašike neslanog maslaca otopljenog
Fil
  • 2 jabuke oguljene i fino izrezane
  • 2 kašičice svježe isciježenog soka od limuna
  • 1 i po kašičica cimeta
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 2 kašike svijetlo smeđeg šećera
  • 1 i po kašičica kukuruznog škroba
Fil čizkejk
  • 280 gr krem sira omekšanog
  • 6 kašika šećera
  • 1 i po kašičica vanilije
  • 2 kašičice višenamjenskog brašna
  • 1 jaje
  • umak od karamele
Instrukcije
  1. Standarnu posudu za mafine obložite papirnatim "košuljicama".

  2. Zagrijte pećnicu na 170 stepeni.

  3. Viljuškom promiješajte mljeveni keks s cimetom i šećerom. Dodajte otopljeni maslac i dobro promiješajte. Utisnite gotovo 2 kašike smjese na dno papirnate košuljice i stavite u frižider.

  4. Za izradu preljeva pomiješajte višenamjensko brašno, svijetlosmeđi šećer, žitarice, cimet i muškatni oraščić. Dodajte otopljeni maslac i miješajte dok se ne stvore krupne mrvice. Stavite u frižider do upotrebe.

  5. Za čikejk fil umutite omekšali krem ​​sir sa šećerom, vanilijom i brašnom. Dodajte jaje i miksajte dok se ne sjedini. Na dno kore koju ste prethodno stavili u kalupe, stavite fil (napunite oko 2/3 košuljica).

  6. Nasjeckane jabuke prelijte limunovim sokom. Dodajte svijetlosmeđi šećer, kukuruzni škrob, cimet i muškatni oraščić i dobro promiješajte. Kašikom prelijte jabuke preko čizkejk fila da napune kalupe gotovo do vrha. Nježno pritisnite jabuke dlanom.

  7. Na kraju obilno pospite preljevom koji ste prethodno napravili od žitarica.

  8. Pecite oko 28-30 minuta.

  9. Ohladite 30 minuta u posudi, a zatim izvadite iz kalupa i čuvajte u frižideru.

  10. Za posluživanje prelijte karamel umakom. Uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..