Keto načosi

  • on November 8, 2021
  • Likes!
Keto načosi
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
25 mins
Ukupno vrijeme
40 mins
 

Ovi keto načosi ukusna su užina ili obrok s niskim udjelom ugljikohidrata koji ćete u potpunosti pojesti! Ovaj recept sadrži šarene paprike umjesto tortilja čipsa, što ih čini vrhunskim načo receptom s niskim udjelom ugljikohidrata, a potrebno je manje od 30 minuta za pripremu!

Kategorije jela: Keto, Užina, Večera
Tip kuhinje: Američka, Meksička
Tagovi: keto nacosi recepti, keto recepti, kuhinjica recepti, nacosi recepti, zdravi recepti
Porcije: 5
Kalorije: 419 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 1 velika zelena paprika
  • 1 velika crvena paprika
  • 1 velika žuta paprika
  • 1 velika narandžasta paprika
  • 450 gr mljevene junetine
  • 3 kašike taco začina (imate recept kako napraviti na stranici)
  • šolje goveđeg temeljca (150 ml)
  • 170 gr naribanog žutog čedar sira
  • 110 gr naribanog bijelog čedar sira
  • svježe isjeckan korijander, zelena salata, paradajz, crveni luk, jalapeno papričice
  • pavlaka
Instrukcije
  1. Zagrijte pećnicu na 200 stepeni.

  2. Operite i posušite paprike, a zatim ih narežite na male trokute.

  3. Izrezane paprike stavite na pleh u pećnicu i pecite 10 minuta. Zatim ostavite sa strane.

  4. Dok su paprike u pećnici, propržite mljevenu junetinu u tavi na srednjoj vatri. Iscijedite višak tekućine.

  5. Zatim dodajte taco začine, goveđi temeljac i mljevenu junetinu i zakuhajte. Pirjajte na srednje jakoj vatri 5 minuta bez poklopca kako bi se začin mogao sjedinitii s mljevenom govedinom.

  6. Nastavite pirjati dok se smjesa ne smanji i ne postane gusto. Trebalo bi biti lijepo i gusto, a ne previše tečno.

  7. Kašikom nanesite mješavinu mljevene junetine na svaku papriku, pokrivajući od kraja do kraja što je više moguće.

  8. Pospite žuti čedar sir na mješavinu mljevene govedine, a zatim pospite bijelim čedar sirom.

  9. Stavite pleh za pečenje u pećnicu na gornju policu i pecite 5 minuta, a po potrebi pecite još 1-2 minute dok se sir ne otopi i postane lijep i pjenušav. (Pažljivo gledajte jer može brzo izgorjeti!)

  10. Izvadite iz pećnice i na vrh stavite nasjeckani korijander, zelenu salatu, pavlaku, crveni luk, jalapeno papričice i paradajz. Uživajte!

Bilješke o receptu

Ostale opcije preljeva: Masline, avokado/guakamole, zeleni ili crveni luk Svježe nasjeckani peršun/vlasac, salsa (bez šećera), gljive…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..