Ovi keto načosi ukusna su užina ili obrok s niskim udjelom ugljikohidrata koji ćete u potpunosti pojesti! Ovaj recept sadrži šarene paprike umjesto tortilja čipsa, što ih čini vrhunskim načo receptom s niskim udjelom ugljikohidrata, a potrebno je manje od 30 minuta za pripremu!
- 1 velika zelena paprika
- 1 velika crvena paprika
- 1 velika žuta paprika
- 1 velika narandžasta paprika
- 450 gr mljevene junetine
- 3 kašike taco začina (imate recept kako napraviti na stranici)
- ⅔ šolje goveđeg temeljca (150 ml)
- 170 gr naribanog žutog čedar sira
- 110 gr naribanog bijelog čedar sira
- svježe isjeckan korijander, zelena salata, paradajz, crveni luk, jalapeno papričice
- pavlaka
-
Zagrijte pećnicu na 200 stepeni.
-
Operite i posušite paprike, a zatim ih narežite na male trokute.
-
Izrezane paprike stavite na pleh u pećnicu i pecite 10 minuta. Zatim ostavite sa strane.
-
Dok su paprike u pećnici, propržite mljevenu junetinu u tavi na srednjoj vatri. Iscijedite višak tekućine.
-
Zatim dodajte taco začine, goveđi temeljac i mljevenu junetinu i zakuhajte. Pirjajte na srednje jakoj vatri 5 minuta bez poklopca kako bi se začin mogao sjedinitii s mljevenom govedinom.
-
Nastavite pirjati dok se smjesa ne smanji i ne postane gusto. Trebalo bi biti lijepo i gusto, a ne previše tečno.
-
Kašikom nanesite mješavinu mljevene junetine na svaku papriku, pokrivajući od kraja do kraja što je više moguće.
-
Pospite žuti čedar sir na mješavinu mljevene govedine, a zatim pospite bijelim čedar sirom.
-
Stavite pleh za pečenje u pećnicu na gornju policu i pecite 5 minuta, a po potrebi pecite još 1-2 minute dok se sir ne otopi i postane lijep i pjenušav. (Pažljivo gledajte jer može brzo izgorjeti!)
-
Izvadite iz pećnice i na vrh stavite nasjeckani korijander, zelenu salatu, pavlaku, crveni luk, jalapeno papričice i paradajz. Uživajte!
Ostale opcije preljeva: Masline, avokado/guakamole, zeleni ili crveni luk Svježe nasjeckani peršun/vlasac, salsa (bez šećera), gljive…