Veganska tortilja

  • on October 25, 2021
  • Likes!
Veganska tortilja
Vrijeme pripreme
25 mins
Vrijeme kuhanja
5 mins
Ukupno vrijeme
30 mins
 

Ova veganska tortilja jednostavan je i ukusan recept za ručak ili međuobrok, koji je super aromatičan, a zdrav.

Kategorije jela: Ručak, Užina, Večera
Tip kuhinje: Internacionalna
Diet: VeganDiet
Tagovi: kuhinjica recepti, tortilja recepti, veganska tortilja recepti, veganski recepti, zdravi recepti
Porcije: 1
Kalorije: 331 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 1 velika tortilja
  • pola avokada
  • 113 gr gljiva ili jedna mala konzerva
  • 1 šaka čeri paradajza
  • 2 kašike humusa
  • balzamiko
  • maslinovo ulje
  • 2 čehne bijelog luka
  • so
  • biber
  • bijeli luk u prahu
Instrukcije
  1. Zgnječite 1/2 zrelog avokada i dodajte malo bijelog luka u prahu, soli i bibera.

  2. Izvadite gljive iz konzerve i iscijedite. Zatim ih stavite u tavu i pržite oko 5-7 minuta na srednjoj vatri, uz malo maslinovog ulja, balzamika, bijelog luka, soli i bibera.

  3. Operite i nasjeckate malo čeri paradajza. Stavite ih u zdjelu zajedno s balzamikom, maslinovim uljem, bijelim lukom, soli i biberom, promiješajte. Možete ih ispeći u rerni na 200 stepeni 20 tak minuta.

  4. Nakon što ste sve pripremili, uzmite tortilju i napravite jedan rez od dna prema sredini tortilje.

  5. U jednu četvrtinu stavite avokado, u drugu gljive, zatim u treću paradajz i u četvrtu stavite namažite humus.

  6. Na kraju smotajte tortilju, stavite maslinovo ulje u tavu i pržite sa svake strane oko 2-3 minute, tako da omot od tortilje bude lijep i hrskav. Uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..